parapara

 

Mitä on parapara ( パラパラ )?

 

Parapara on käsien liikkeisiin keskittyvä klubitanssi. Se on lähtöisin Japanista, ja edelleenkin parapara-kappaleiden viralliset koreografiat lanseerataan pääasiassa japanilaisilla parapara-klubeilla. Koreografiat leviävät tanssijalta toiselle ja videoiden avulla myös ympäri maailman. Paraparan tarkat yhteiset liikkeet ja nopea tempo tekevät lajista sitä näyttävämmän mitä suuremmalla ryhmällä ollaan tanssimassa.

 

Paraparan soveltuvuus


Parapara on tanssilajina erityisen helppo ja siksi siihen onkin helppo lähteä mukaan. Paraparassa tärkeintä on yhteinen hauskanpito kaikentasoisten tanssijoiden kanssa. Paraparassa ei ole tarkoitus tehdä raskaita liikesarjoja vaan liikkeitä, jotka sulautuvat hyvin yhteen. Parapara-kappaleita löytyy monessa vaikeusasteessa hyvin helpoista hyvin vaikeisiin, ja eristyisesti nopeissa koreografioissa saa myös hien nopeasti pintaan.

 

Paraparan hyötyjä


Parapara kehittää itsetunnon lisäksi tanssijansa koordinaatiokykyä ja muistia. Perusliikkeet käyttävät selkä- ja vatsalihaksia sekä tietysti käsivarsia aina olkapäistä sormenpäihin asti. Se on oivaa niskajumppaa istumatyötä tekeville, ja se avaa hartioita saaden veren kiertämään. Vaikkeivät jalat olekaan paraparassa keskittymisen kohteena, kerryttää paraparan perusaskelkin, sivuaskel, kahden ja puolen minuutin mittaisessa kappaleessa jo noin 200 askelta mittariin. Kertautuvat koreografioiden osat kehittävät nopeasti myös muistia. Jos alussa uuden kappaleen liikkeet tuntuvat haastavilta muistaa, sujuu niiden mieleen palauttaminen jonkin aikaa paraparaa harrastaneelta jo kuin tanssi!

 

Paraparan musiikki


Paraparassa käytetyt musiikkityylit ovat eurobeat (parapara), hyper trance (trapara), ja hyper techno (techpara). Musiikki on yleensä tempoltaan vauhdikasta ja rytmillisesti painottunutta. Kappaleita löytyy moneen makuun, ja tunneilla pyrimme valitsemaan monipuolisen ohjelmiston joka kaudelle.

 

TanPARAn parapara-opetustunnit


Parapara-opetustunnilla opetetaan yleensä kaksi (2) uutta parapara-koreografiaa hitaasti vaihe vaiheelta. Parapara-kappale koostuu yleensä neljästä osasta omine koreografioineen (intro, A-melo, B-melo, kertsi), ja ne käydään yksitellen läpi. Osat myös kertautuvat kappaleessa useampaan otteeseen.

 

TanPARAn parapara-kertauskerrat


Muutaman oppitunnin välein järjestämme kertauskertoja, joilla nautitaan kertyneistä tanssitaidoista ja tanssitaan yhdessä jo opittuja kappaleita. Mukaan tanssitunneille kannattaa aina tulla, sillä keskitymme iloiseen tanssimiseen ja tarvittaessa kertaamme myös liikkeitä.

 

Paraparan välineitä TanPARAn tunneilla


Parapara ei vaadi erityisiä välineitä tai asusteita. Asuksi kannattaa valita käsien suurillekin liikkeille soveltuva yläosa ja huomioida, ettei salissamme saa käyttää ulkokenkiä. Mukana kannattaa tietysti pitää vesipulloa. Opetustilanamme toimii yleensä peilisali, jonka yhteydestä löytyvät tarvittaessa pukuhuoneet ja vesipiste. Opetamme paraparaa sekaryhmälle, joten kaikki ovat tervetulleita tanssimaan kanssamme!

Lisätietoa oppitunneista ja kausien aikatauluista saa kyseisten kausien omista infoista. Tarkista myös ohjeet paraparan itsenäiseen opiskeluun videoilta.